Виставка «100 років боротьби:Українська революція 1917 – 1921 рр.».

з 20 лютого по 16 березня .

Телефон для довідок 3 – 13 – 17
Екскурсії проводяться за домовленістю з працівниками музею.

З кінця лютого Менщина долучилась до Всеукраїнської виставки «100 років боротьби: Українська революція 1917 – 1921 рр.». Всі бажаючі та небайдужі до історії можуть відвідати її у Художній галереї на другому поверсі менського будинку культури. Організатор виставки: Український інститут національної пам’яті.
Автори виставки: Володимир В’ятрович, Ярослав Файзулін, Вікторія Яременко, Віталій Огієнко, Анатолій Хромов, Богдан Короленко, Зоя Бойченко, Наталія Бик.
Дизайнери: Ганна Беркутова, Ольга Сало.
Виставка присвячена 100-річчю проголошення незалежності Української Народної Республіки та Дню Соборності України.
Експозиція складається із 19 тематичних банерів. Вони містять інформацію про видатних постатей українського революційного руху та події творення Української державності у 1917-21-му роках.
Зокрема, на експозиції можна ознайомитись із розбудовою ЗУНР, Директорії УНР, Гетьманату, створенням Центральної ради, Актом злуки. Також є багато інформації про українську грошову одиницю того часу, розвиток війська, освітніми, культурними та церковними рухами, життям нацменшин тощо. В дизайні експозиції задіяно більш ніж 250 унікальних документів та фотографій.

Кiлькiсть переглядiв: 402