28 травня відбувся туристичний маршрут Чернігів

28 травня відбувся туристичний маршрут Чернігів – Синявка – Степанівка – Волосківці – Дягова – Мена. Цього разу до нас завітали туристи з обласного центру у кількості більше 50 чоловік.

Тур був запланований ще взимку. Безпосереднім організатором є Самохіна Наталія Євгеніївна – науковий працівник Чернігівського історичного музею імені В. В. Тарновського. Лекційно-екскурсійні маршрути «Дорогами рідного краю» вже проїхали всю Україну, і цього року відкривають невідомі історичні місця. У Синявці туристи відвідали місцевий музей та Покровську церкву.

У Степанівці Навчально-виробничий комбінат, де директор Шестаковський Леонід Львович провів екскурсію по території та будівлі навчального закладу. Відвідали Троїцьку церкву 1769 року та родинний склеп Даниловичів. Дорогою до Волосківців ознайомились з історією родини генерала Троцького та курганного могильника. У Волосківцях дізналися про Успенську церкву та уродженців села Терентія Пархоменка та Анатолія Гайдамаку. У Дягові зустрілися з Сергієм Олеговичем Павленком – шеф-редактором «Сіверянського літопису» та настоятелем Покровського храму отцем Віталієм.

Туристи відвідали церкву та прослухали цікаву розповідь настоятеля церкви. Найбільш сміливі змогли піднятися на найвищу дзвіницю районну та побачити краєвиди з висоти пташиного польоту. У райцентрі туристи відвідали зоопарк. Кульмінацією подорожі став районний краєзнавчий музей. Загальну екскурсію по району проводив директор музею Крутий В. О.. Гості були в захваті від подорожі, і восени планують приїхати знову. Всі були приємно вражені нашою багатою історією нашого краю яку ми часто не помічаємо. За цікавими турами можна прослідкувати та записатися на сторінці на Фейсбуці «Менщина туристична»

Кiлькiсть переглядiв: 171